Hopp til innholdet

Polarklima og verdens største isbjørn

Polar

Folk forbinder ofte to ting med polarklima – kulde og isbjørn. Isbjørn er det største pattedyret som lever på den nordlige halvkulen. De er ikke alene, både hvalrosser og pingviner liker seg også der det er kaldt. Isbjørnen på Svalbard er fredet som betyr at det ikke er lov å drive jakt på den eller skyte den unødvendig.

Polarklima og polarområde? Svaret er Svalbard. Svalbard er en unik opplevelse selv om du sannsynligvis ikke får se isbjørn. I Longyearbyen bor det folk fra hele verden og det mye unikt å se og oppleve.

Et polarområde er helt unikt

Om du drømmer om polarområder er Svalbard det enkleste stedet å komme seg til. Det er en stillhet og skjønnhet som er helt unik, snøen demper all lyd. Så en tur til Svalbard er et minne for resten av livet.

Tenk at Antarktis har nittini dager med midnattssol hvert år. Med fantastisk dyreliv og geografi i Antarktis er det fint å ha dagslys for å få med seg mest mulig. Selv om det kan bli veldig kaldt er somrene mildere med temperaturer nedi null grader.

Polarklima – store eventyr på liten flate

Da er det selvfølgelig Longyearbyen vi sikter til. Her en noen flotte tips til hva du kan gjøre når du kommer til Svalbard.

  • Lei deg en snøskuter eller sitt på
  • Opplev øl fra verdens nordligste bryggeri
  • Ta deg en tur på museum

Mange drømmer om Svalbard hele livet

Polarklima er en livslang drøm for mange. Også for nordmenn. Det er lettere å gjøre drømmen til virkelighet med enten fly eller hurtigruten. Prisene er ikke det det engang var. Men sørg for å ha spart opp nok, Svalbard er ikke et chartersted.

Svalbard er blitt så tilgjengelig at man ikke engang trenger å få med seg alt på en tur. Hva med å oppleve både vinter og sommer på Svalbard? Bestiller du god tid i forveien er sjansen stor for å få billetter. En langhelg på Svalbard er nok til å oppleve den fantastiske stemningen.

Siste innlegg