Hopp til innholdet

polar environment

Antarktis - et av verdens mest unike steder

Polarklima med ekstrem kulde, isolasjon og ekstreme ismengder, har alltid tiltrukket oss. Både Antarktis og Antarktika står langt opp på listen av reisemål for mange nordmenn. Kanskje spesielt for oss i Norge som ikke bor så langt unna is-paradiset, med en forholdsvis kort og forholdsvis rimelig reisevei til øygruppen Svalbard. Å reise så langt nord som mulig er en drøm mange nordmenn har hele livet. Polar environment gir deg mange råd og tips for hvordan du kan virkeliggjøre drømmen sammen med trinn-for-trinn steg til planlegging og aktiviteter.

Når folk hører polarklima går nok tankene raskt til isbjørner og safarier. Dette er noen av de mange attraksjonene Svalbard kan friste med. Du kan både besøke kullgruver og gå langs isbreer. Svalbard er naturligvis også et utrolig sted å gå på ski.

polar environment

Polar environment tips - Sjø og land på samme tur

Om du reiser til fastlandet i et polarområde, vil du ikke alltid kunne utforske det på egen hånd og det er kanskje like greit. Det er ingen cafeer for en hvil i Antarktis.

Om du ønsker en rask tur til Antarktis kan du velge fly til Longyearbyen. Pass på å bestille hotell samtidig så du er sikker på å ha et sted og bo. Opplevelsesturer kan du bestille på forhånd. Eller når du ankommer for da har du muligheten til å snakke med de ulike operatørene selv.

Den andre siden av Antarktis

Polar environment anbefaler – lyst til å prøve hvordan det er å være i polare strøk uten å reise helt til Antarktis? Både Kirkenes og Nordkapp steder å besøke. Hit kan du enkelt komme deg til. Midnattssol vil du også kunne oppleve til vanlig sommertid i Norge.

Nordmenns fascinasjon med polarområde Antarktisk har vart i mange år. Amundsen kappløp til Nordpolen er pensum. Kanskje føles ikke snø og kulde og mørke så fremmed for oss i Norge. Antarktisk er noe annet og veldig øde. Det er en unik reise hvor du kan oppleve fastland, hav og isbreer.

Safarier i lange baner

Polarklima er opplevelser i alle kategorier. Du kan besøke gruvene eller bevege deg til den russiske delen av Svalbard. Bjørnøya er også en av øyene i øygruppen og tilbyr unikt fugleliv og forskere fra hele verden. Antarktis er det du gjør det til og det går også an og bare slappe av og bruke tiden til å ta inn alt.

Polar environment anbefaler å oppleve et sted med polarklima før det er for sent. Ikke bare dyr og land, men også menneskene som er der. Selv om ingen bor fast i Antarktis snakkes det til enhver tid mange språk. Også på Svalbard som har mange fastboende, er det internasjonalt med innbyggere fra hele verden.