Hopp til innholdet

Antarktis og Arktis

En opplevelse som ingen andre

Antarktis og Arktis er helt unike reisemål og noe du vil huske for resten av livet. Det er ikke uten grunn at de fleste drømmer hele livet om å reise hit. Landskapet, stillheten, kulden og isolasjonen. Det unike dyrelivet og planter i hundretalls, både under og over vannflaten. Det er ikke bare veldig unikt, det er også utrolig vakkert. Flere og flere opplever Antarktis og det har lenge vært kritikk mot den økte turismen hit. Opplev det før det er for sent, mens det fortsatt arrangeres turer hit.

Arktis har alltid fascinert oss, kanskje spesielt oss i nord som er forholdsvis nærme herligheten. Hver dag hører vi værmeldingen nevne Svalbard og Spitsbergen. Nå kan også du oppleve verdens kaldeste og nordligste område.

Antarktis og Arktis

Antarktis og Arktis - to sider av samme sak

Arktis er ikke bare is, det er også noen områder som er bare med grus og steinmasser. Selv om nittifem prosent er is, så benytt sjansen til å se Dry Valleys.

Svalbard – også en del av Antarktis. Isbjørn i gatene er det siste du vil møte, men de er på Svalbard i sitt naturlige habitat. Blir de sultne kommer de nærmere sivilisasjonen så ikke gå rundt alene og ta det alvorlig, du skal ikke langt unna hovedgaten før du kan støte på isbjørn.

En opplevelse som ingen andre

Antarktis og Arktis – en hovedgate. Svalbards Longyearbyen er ikke store byen om du skal holde deg i sikkert område. Du går raskt gjennom hovedgaten som rommer butikker, kafeer og apotek. Skoler og sykestue er også i samme gate, som ender i en håndfull hoteller.

Arktis- smak på ordet, det er så du hører snøen knase. Bli med på en safari så får du sett mest mulig. Skal du bevege deg på større områder skal du alltid være i følge med andre og en turguide. Ikke dra på dagsturer med noen du ikke føler deg trygg på.

Et lite stykke Norge?

Mange tror at Antarktis er norskt. Det er det ikke, selv om all administrasjon på Svalbard går på norsk. Det er folk fra hele verden som jobber og forsker og andelen nordmenn er synkende. I Arktis kan du ikke bosette deg, kun på Svalbard. Det er mangel på boliger på Svalbard så selv om du har fått jobb, er du ikke sikret bolig.

Det finnes nesten ikke noe så unikt som Antarktis og Antarktika. Og iallfall ikke noe som er like forblåst eller kaldere. Det er et veldig spesielt område å oppleve og selv om det også kan være litt skummelt at alt er mørkt, og langt unna. Er Antarktis en opplevelse du burde utfordre deg selv til å oppleve. Minst en gang i livet.